email

Ads 468x60px

Wednesday, March 25, 2015

Višňový ľahký koláč / Light cherry cake / Le gâteau léger aux cerises

153 cal per serving

Ingredients:


Dough:
(1 cup  = 240-250 ml)
¾ cup vegetable neutral oil, grapeseeds oil (180 ml)
1 ½ cup sugar cane
2 eggs
3 cups all-purpose flour ·
2 teaspoons baking soda
1.5 - 2 cups milk
Filling:
500 g low-fat cottage cheese (curd)
1000 ml canned cherries
4 x 40 g bags of corn starch pudding powder (Dr. Oetker)
70 g granulated sugar (can be a cane)
1 sachet of vanilla sugar (not artificial vanillin)
100 ml red fruit syrup

Zloženie :

Cesto :
(1 cup/ hrnček = 240-250 ml)
¾ hrnčeka oleja z hroznových semienok (180 ml)
1 ½ hrnčeka trstinového cukru
2 vajíčka
3 hrnčeky polohrubej múky
2 lyžičky sódy bikarbóny
1,5 - 2 hrnčeky mlieka
Plnka :
500 g nízkotučného tvarohu
1000 ml višňový kompót
4 x 40 g sáčky zlatého klasu
70 g kryštálového cukru (môže byť aj trstinový)
1 sáček vanilkového cukru (nie vanilínového)
ovocný červený sirup


Method : 


1 Mix oil with sugar
2 Stir in egg yolks
3 Add milk
4 Stir in dry sifted ingredients
5 Whisk the egg whites and slowly stir rigid foam in dough
6 Pour into a greased and floured form of 28x38 cm or of an approximate size.
7 Insert into the pre-heated oven at 180 °C and bake for 30 minutes or until golden, do not open the oven during this time otherwise the dough will not rise.
Filling :
8. Boil the thick cream from 2 bags of pudding starch (750 ml water for 2 bags) and allow cooling.
9. Stir in cottage cheese mixed with 50 g sugar, vanilla sugar, use a hand mixer.
10. Spread on corpus and place on it pitted cherries, slightly push them into the cottage cheese.
11. Pour the warm cream from 2 pudding bags (750 - 800 ml compote syrup and water for 2 sachets - 80 g,  with 20 g of sugar, or according to your taste).
12. Allow to harden in the cold for several hours, then cut and serve.

Postup :


1. Zmiešajte olej s cukrom
2. Vmiešajte žĺtka
3. Pridajte mlieko
4. Vmiešajte preosiate suché zložky
5. Vyšľahajte bielka a pomaly vmiešajte tuhú penu do cesta
6. Vylejte do vopred vymastenej a pomúčenej  formy
7. Vložte do vopred vyhriatej rúry na 180 °C na 30 -40 minút, alebo pečte do zlatohneda.
Plnka :
8. Uvarte hustý  krém z 2 sáčkov zlatého klasu (750 ml vody na 2 sáčky ) a nechajte vychladnúť.
9. Vmiešajte zlatý klas do tvarohu vymiešaného s 50 g cukrom, vanilkovým cukrom, použite ručný mixér.
10. Natrite na korpus a poukladajte naň višne bez kôstky, mierne ich zatlačte do krému.
11. Zalejte teplým krémom z 2 sáčkov zlatého klasu (750 -800 ml vody s červeným sirupom, alebo kompótového sirupu, na 2 sáčky, ocukreného podľa chuti).
12. Nechajte stuhnúť v chlade, potom pokrájajte a podávajte.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates